Over Dutch Urban Miners

Wie zijn we?

De Dutch Urban Miners is overgenomen door Chapter Green.   Samen met de deelnemende salons zijn we een duurzaamheidscollectief gestart dat de branche een meer duurzame richting moet geven.

De initiatiefnemers Wouter Mol en Paul Masselink hebben het overgedragen aan Richard Bindels en Judith Bindels.  Ook zij delen de passie voor duurzaamheid en liefde voor de branche en willen graag verder met dit  initiatief. De pioniers bestaan uit de organisatie van Chapter Green en een gedreven groep deelnemende salons die alvast begonnen zijn hun eigen kleurtubes op te ruimen.

Wat doen we?

Wij verzamelen, recyclen en hergebruiken gebruikte verftubes uit kapsalons. Het verzamelen en recyclen hebben we inmiddels goed geregeld. De grote uitdaging die we nu hebben is om het verzamelde aluminium een nieuw leven te geven.

We zijn nu nog een mooi recycel initiatief, maar we hebben onszelf als doel gesteld om de stap te zetten naar een circulair initiatief. Dat wil zeggen dat we de tubes een nieuw leven gaan geven als product waar salons weer blij van worden. Zo maakt de tube in zijn leven een reis die steeds opnieuw begint en die oneindig duurt. Daar worden wij, de kapper, de consument en het milieu blij van.

 

Waar gaat dit eindigen?

Als we het recyclen van tubes goed op de rit hebben gaan we de volgende afvalstroom aanpakken, Wij verzamelen uw gezonde haren en sturen deze samen met de haren van alle andere klanten naar Green Scissors . Deze Organisatie zorgt ervoor dat uw haar gecomposteerd wordt door een ECO-factorie waar uw haar wetenschappelijk wordt verwerkt en terug gegeven wordt aan de natuur. Hiermee verminderen we het afval en zijn we actief binnen een circulaire economie. 

We gaan proberen om elke  kapper in Nederland verantwoord met zijn of haar afval om te laten gaan. Dat betekent dat in uw normale afval zak de helft minder afval zit dan wat u gewend bent. Dus minder maandelijkse kosten