Veelgestelde vragen

Welkom op onze veel gestelde vragen pagina. Kijk hieronder of het antwoord op jouw vraag terug te vinden is. Per categorie hebben wij de meest gestelde vragen van een antwoord voorzien. Kun je het antwoord op jouw vraag alsnog niet vinden? Zoek dan contact met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

 

Over ons

Wie zijn we?

De Dutch Urban Miners Foundation is overgenomen door Chapter Green 

Chapter Green is een duurzame beweging voor zowel de kapper als de consument. Duurzaamheid gaat namelijk verder dan een haarproduct. Verschillende samenwerkingen met organisaties en bedrijven op andere vakgebieden en andere expertises willen wij combineren, zichtbaar maken en laten beleven. Dit alles met het doel dat er een community ontstaat van partners, kappers en consumenten die bewuster denken, leven en ervaringen delen.

BEWUSTWORDING

Chapter Green is ontstaan uit een behoefte naar bewustwording
Samen met de deelnemende salons hebben we een duurzaamheidscollectief  dat de branche een meer duurzame richting moet geven.

Wat doen we?

Wij verzamelen, recyclen en hergebruiken gebruikte verftubes uit kapsalons. Het verzamelen en recyclen hebben we inmiddels goed geregeld. De grote uitdaging die we nu hebben is om het verzamelde aluminium een nieuw leven te geven.

We zijn nu nog een mooi recycel initiatief, maar we hebben onszelf als doel gesteld om snel de stap te zetten naar een circulair initiatief. Dat wil zeggen dat we de tubes een nieuw leven gaan geven als product waar salons weer blij van worden. Zo maakt de tube in zijn leven een reis die steeds opnieuw begint en die oneindig duurt. Daar worden wij, de kapper, de consument en het milieu blij van.

 

Betalen

Met welke betaalmethoden kan ik betalen bij Dutch Urban Miners?

Bij Dutch Urban Miners betaal je snel, gemakkelijk en veilig via iDeal. Lees hier meer over onze betalen via iDeal.

Het lukt niet om mijn betaling af te ronden met de door mij gekozen betaalmethode, wat moet ik doen?

Alle betalingen worden afgerond binnen de beveiligde omgeving van jouw bank. Bij vragen over het afronden van de betaling van jouw bestelling kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de desbetreffende bank. 

Mijn betaling wordt afgekeurd, hoe kan dit?

Alle betalingen worden afgerond binnen de beveiligde omgeving van jouw bank. Bij vragen over het afronden van de betaling van jouw bestelling kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de desbetreffende bank.

 

Bezorgen

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Wanneer je op een werkdag een bestelling plaatst bij Dutch Urban Miners, wordt het pakket binnen 5 tot 7 werkdagen door DHL of PostNL op het afleveradres bezorgd. Wanneer je onverhoopt niet thuis bent op het aflevermoment zal de vervoerder het pakketje bij de buren aanbieden en je via een kaartje met daarop de gegevens van de aflevering hiervan op de hoogte stellen. Via de track en trace code die je van ons in de mail ontvangen hebt, kun je jouw bezorging natuurlijk ook altijd volgen.

Wat zijn de bezorgkosten?

Dutch Urban Miners rekent standaard bezorgkosten van 5 euro per bestelling voor bezorging in Nederland. 

Kan mijn bestelling op een ander adres bezorgd worden?

Het is mogelijk dat je een bestelling op een ander adres dan het factuuradres laat bezorgen. Geef hiervoor tijdens het bestelproces aan welk adres je hiervoor kiest. Je kunt jouw pakket ook laten afleveren op een PostNL afhaallocatie. Kies je voor het afhalen op een afwijkende locatie tijdens het bestelproces dan krijg je een lijst met afhaallocaties in de buurt. Maak hieruit je keuze welke voor jou het meest geschikt is.

Wanneer kan ik mijn bestelling afhalen bij een afhaallocatie?

Zodra jouw bestelling ons magazijn verlaten heeft, ontvang je een mail met de track en tracé code zodat je kunt zien wanneer het pakket bij jouw afhaallocatie afgeleverd wordt. Zodra het pakket op de afhaallocatie afgeleverd is, krijg je hier bericht van via e-mail. Je kunt dan jouw pakket afhalen tijdens de openingstijden van de afhaallocatie. Een bestelling blijft 14 dagen beschikbaar in PostNL afhaallocatie voordat zij deze retour zenden naar ons magazijn. Wil je jouw bestelling niet afhalen dan kun je dit ook melden bij de afhaallocatie, dan zullen zij dit zo spoedig mogelijk retourneren naar ons magazijn.

Ik heb geen mail met track en trace code ontvangen, hoe kan dit?

Als je nog geen mail met track en trace code hebt ontvangen, kan het zijn dat jouw bestelling nog niet verzonden is. Indien er onverhoopt vertraging ontstaat in het afhandelen van je order, dan informeren we je daar altijd tijdig van. Ook is het mogelijk dat je SPAM-filter de track en trace mail onderschept heeft. Controleer daarom eerst jouw ongewenste mailmap in je inbox of de track en trace mail daar misschien terecht is gekomen. Controleer eerst de map "Ongewenste e-mail" of je echt niets van ons hebt ontvangen voordat je contact zoekt met onze klantenservice.

Ik was niet thuis toen de bezorgdienst langskwam, wat nu?

De bezorgdienst zal als je niet thuis bent, proberen het pakket af te leveren bij je buren en je hier via een kaartje met aflevergegevens over op de hoogte stellen. Geen kaartje ontvangen? Kijk dan bij de track en trace gegevens. In veel gevallen geeft de track en trace code aan waar het pakket bezorgd is. Is het de bezorger niet gelukt jouw pakket te bezorgen dan volgt een tweede bezorgpoging. Ook dit wordt weergegeven in de track en trace informatie.

Wat is de levertermijn?

Als je jouw bestelling op werkdagen geplaatst hebt, wordt de bestelling zo snel mogelijk verwerkt en verzonden. Binnen 5 tot 7 werkdagen ontvang je jouw bestelling op het door jou opgegeven adres.

Dutch Urban Miners is gerechtigd de aflevering in gedeelten na te komen. De extra kosten van de nalevering worden door Dutch Urban Miners gedragen. Mocht het zijn dat de levertijd van een of meerdere artikelen langer dan de in de algemene voorwaarden gestelde 30 dagen gaat duren, zal onze klantenservice contact met je opnemen om een alternatief te bepalen of om de overeenkomst te beëindigen.

Wat zijn de leveringsgebieden van Dutch Urban Miners?

Dutch Urban Miners levert goederen aan klanten binnen Nederland. Het is alleen mogelijk om bestellingen te plaatsen vanuit dit land. Indien je vanuit een ander land dan hierboven bestelt of in het buitenland geleverd wil worden, dient dit in overeenstemming met onze klantenservice te gebeuren. Neem voor je de bestelling plaatst eerst contact op met onze klantenservice, zij zullen je zoveel mogelijk proberen te helpen.

 

Retourneren

Kan ik een online aankoop ruilen?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt een aankoop bij Dutch Urban Miners binnen 14 dagen na ontvangst ruilen. Indien gewenst ontvang je jouw geld terug. Het artikel dient wel in ongebruikte en verkoopbare staat te zijn en - indien redelijkerwijs mogelijk - in de originele verpakking te zitten. 

Ik heb een defect product ontvangen, wat nu?

Het kan helaas gebeuren dat een product je niet in perfecte staat bereikt. Bijvoorbeeld door transport kan het voorkomen dat een product beschadigd raakt. Je mag dan het product naar ons retourneren zodat wij je kunnen voorzien van een nieuw exemplaar van hetzelfde product. Dit gebeurt kosteloos, mits je een geldig aankoopbewijs hebt, de aankoop niet is gebruikt en -indien redelijkerwijs mogelijk- in de originele verpakking verkeert. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik wil een product retour sturen, wat moet ik doen?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Zij zullen je de informatie geven over het retourneren van producten, zoals het verzendadres en de verzendprocedure.

 

Antwoord niet gevonden?

 

Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Zij helpen je graag!